Definovat, řešit...

Zastupitelstvo zasedalo...

18.09.2008 23:50

Ve středu, 17.9. se sešlo Zastupitelstvo, 17 občanů a začalo se jednat:

 

  

  • Na Hýlově jsou opět překročeny limity pro odpadní vody, což v praxi znamená, že někteří občané mají svedenu dešťovou vodu do splaškové kanalizace, čímž dochází k vyplavování bioflóry a následkem toho účinnost čistírny vod prudce klesá.

 

  • Stočné bylo stanoveno na 17,50 Kč / m3

 

  • Hygienické limity pro hluk z dálnice D47 jsou permanentně monitorovány a i přes jejich podkročení dojde k výstavbě protihlukové zábrany na ul. Vřesinské. 

 

  • Bylo rozhodnuto, že v lokalitě nad hospodou Peršan (vlevo ve směru na Hýlov) se bude stavět třípodlažní apartmánový dům, kde v přízemí bude několik vířivek a kavárna, v 1. patře 14 bezbariérových bytů 2+1 (50m2) a v 2. patře dalších 13 stejných bytů + jídelna. Z diskuse vyplynulo, že byty budou prodávány do osobního vlastnictví za blíže neurčenou cenu. Pokud se nenajde dostatečný počet milionářů, nebrání se developerská společnost dohodnout s městem možnost nájemnho bydlení. Nezodpovězenou otázkou ve vzduchu zůstalo, za jakých podmínek.

 

  • Proti výše uvedené stavbě protestovalo od minulého týdne cca 100 občanů, kteří svůj nesouhlas vyjádřili v petici. Potíž je v tom, že historickou pravdou je, že petice Zastupitele nikdy nezajímaly, resp. nikdy se takovými věcmi veřejně nezabývali, což speciálně Hýlovští dobře ví.  (Viz prodloužení vodovodu do lázní, následné protesty...a...skutek utek...v duchu "však do příštích voleb je času dost...")   

 

  • Na Hýlově žádali 3 navrhovatelé změnu územního plánu: 2700 m2 - zamítnuto, 3500 m2 - nepřijato usnesení a 62 330 m2 - schváleno.

 

  • Výše uvedený bod se projednával poměrně obšírně, padaly názory, že zemědělská půda je klenot, o který nás rodinné domky připraví, což bude mít vliv na cenu rohlíků, nebo tvrzení, že někdo jako člověk s tím nesouhlasí (?), dále pak, kam se mají stěhovat panelákáři z Ostravy, nebo že by se mělo s rozhodnutím počkat...Z poměrně zmateného hlasování vyšel jako jediný vítěz společnost Benefica z Prahy, která naznačila, že na daném pozemku cca 60 ha (jde o lokalitu mezi Areálem novostaveb a lesem) uvažuje o rodinné zástavbě rezidenčního bydlení doplněného občanskou vybaveností.

 

  • Česká spořka, sídlící prozatím na náměstíčku, by měla své prostory opustit, bylo jí nabídnuto místo v zámku, Pošta by měla prozatím zůstat tam, kde je.

 

  • Závěrem se řešil a nevyřešil obligátní rádius zastávky U Hasičů a dotaz, proč se platí odvoz komunálního odpadu dopředu, do konce roku...

 

 

Pochopitelně se plkalo o dalších věcech, které dle mého názoru nebyly až tak životně důležité, přesto Vás, milé čtenáře o tento případný zážitek neošidím, najdete jej  ZDE  

 

Vyhledávání