Definovat, řešit...

Stráž přírody

19.08.2011 15:40

Vážení spoluobčané, zajímá mě, jestli by někdo z Vás, (nejlépe hýlovských, ale není to podmínka), neměl zájem být instalován, jako Stráž přírody, a to v souladu s § 81 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně  přírody a krajiny, v platném znění. Pro upřesnění, Stráží přírody může být ustanovena fyzická osoba, která je zejména:

- občanem České republiky

- starší 21 let

- nebyla pravomocně  odsouzena pro úmyslný trestný čin

- způsobilá k právním úkonům

- zdravotně  způsobilá

Stráži přírody vydá po splnění všech požadovaných zákonných podmínek ustanovující úřad služební odznak se státním znakem a průkaz stráže přírody. Strážci jsou pak oprávněni zjišťovat totožnost osob, které porušují předpisy na ochranu přírody, mohou ukládat a vybírat blokové pokuty za přestupky na úseku ochrany přírody, zadržet ke zjištění totožnosti osobu, kterou přistihnou při porušování právních předpisů o ochraně přírody a krajiny, a odevzdat ji orgánu Policie České republiky; přistižené osoby jsou povinny uposlechnout, požadovat pomoc nebo součinnost orgánů Policie České republiky, popřípadě obecní policie, pokud nemohou splnění svých povinností zajistit vlastními silami a prostředky...

Pro bližší podrobnosti mě neváhejte kontaktovat...

 

 

 

 

 

Jsem z Vřesiny a také nesouhlasím s ničením přírody mladíky a zbohatlíky na motorkách. Klid a pohoda už z místních lesů dávno vymizely. Jenom nechápu proč se nestará Vaše město. Cožpak jakoukoli kriminalitu si taky musíte řešit sami?

Vyhledávání