Definovat, řešit...

Starostovo mlžení....

09.04.2010 10:18

V poslední době nastala zajímavá situace, kdy klimkovický pan starosta poněkud mlží o těchto skutečnostech:

Podklady k jednání Rady považuje za neveřejné...

Probůh proč? Co nám, občanům, chce pan starosta tajit? V zákoně o obcích je pouze zmínka o tom, že zasedání Rady je neveřejné. Budiž. Ale copak smyslem zastupitelské demokracie je zatajit materiál o tom, jestli taková, či onaká společnost chce zastavět část obce a jak to hodlá provést? 

Do Zpravodaje Městského úřadu Klimkovice nesmi dodávat příspěvky jen tak někdo a jen tak nějaké...

...Sojka vylétla z hnízda, srovnala si peříčka a jala se štěbetat světu, že jaro je tady. Včelky začnou co nevidět lopotně nasávat nektary z květů a vyrábět cennou surovinu pro nachlazené děti...Podobné "kidy" si můžete mj. přečíst v Zpravodaji, financovaném námi všemi. Pokud tam však zašlete příspěvek s aktuální tématikou, která upozorňuje např. na místní nešvary (má konkrétní zkušenost) nebo nějaká iniciativa vyzve občany k jednání se zástupci města...narazíte. V hýlovské části města má vyrůst v nejbližší době cca 150 domů, golfové tréninkové hřiště, mají se dramaticky rozrůstat lázně, za 1/4 miliardy se má budovat kanalizace, stále se neví, co s koupalištěm... A bim, dočtete se o včelkách, želvičkách, o "zajímavostech" na matrice. Existuje nějaká redakční rada a pokud ano, proč se o ni neví a proč jediným katem, či schvalovačem příspěvků je jen a jen pan starosta? Za své ať si píše co chce...Neměl by však být v místním klebeťoři vytvářen široký prostor pro všechny informacechtivé občany??? 

Na jednání Zastupitelstva a Rady s Občanskou iniciativou (týkající se koupaliště) nesmí veřejnost...

Vážně? A proč? Z čeho má pan starosta strach, či obavu? Snad ne z občanů.... Na toto téma si poslechněte zajímavý komentář ZDE , kde je v 2. polovině rozebírána situace ohledně místního koupaliště s klimkovickým zastupitelem Ing. Husťákem (zdroj: Český rozhlas)

 

 

Vyhledávání