Definovat, řešit...

Sdružení "Vždy o něco navíc"

13.10.2011 23:01

Sdružení “Vždy o něco navíc“

 

V nedávné minulosti bylo jasné a evidentní, že Zastupitelstvo města Klimkovice potřebuje obměnu jako sůl, s čímž jsem měl snahu něco udělat. Na podzim roku 2009 vznikla myšlenka, že pro nadcházející komunální volby bude vytvořena  kandidátní listina občanů, kteří nechtějí jen nečinně přihlížet dané situaci. Zviklán rozhořívající se hvězdou na nebi české politiky, Věcmi Veřejnými, slibujícími odstranění “dinosaurů“ ze svých pozic, jsem za velkého přispění dalších nadšenců založil klub, jehož jsem se stal předsedou. Volby jasně ukázaly, že i zdejší občané chtějí změnu a do Zastupitelstva města Klimkovice se tak dostali m.j., díky 11- ti procentní podpoře, dva kandidáti za stranu Věci Veřejné. Celkem třináct našich kandidátů se následně aktivně zapojilo do práce v komisích a výborech, čímž z matematického hlediska obsadili cca 20% všech postů této samosprávy (!!!). 

V souvislosti s jarními událostmi t.r., konkrétně skandály paní Kočí pánů Bárty a Johna, jsem se rozhodl členství v této straně ukončit, čímž zanikl i klub Věcí Veřejných v Klimkovicích.

Jak tedy dál? Jak se podílet na následném vývoji událostí ve městě mimo práce v komisích a výborech?

Společně s dalšími nadšenci jsme založili nezávislé sdružení “Vždy o něco navíc“,  které bylo zaregistrováno Ministerstvem vnitra dne 14.6.2011. Cílem činnosti sdružení je zejména ochrana přírody, krajiny a životního prostředí, dále pak podpora sportovního, společenského a veřejného života, rozvoj kultury a zdraví. Chceme se také účastnit správních, soudních či jiných řízení a jednání v oblasti výstavby, územního plánování a povolování staveb, zejména v kat. úz. města Klimkovice, proto jsme se zaregistrovali nejen na zdejším úřadě, ale i na příslušných místech v Bílovci. Nejbližším cílem sdružení byla spolupráce na vybudování hřiště pro veřejnost na Hýlově, byl vytvořen projekt, zajištěno místo, s tím související právní úprava a vše organizačně připraveno, celou věc však bohužel pozastavila prozaické maličkosti, finance. I nadále však doufáme, že když zaklepeme na ty správné dveře, byť dnes ještě zavřené, situace se v blízké době rapidně změní.

V neposlední řadě podporujeme vytvoření “Stráže přírody” viz informace podané v minulém Zpravodaji, nebo viz aktualita ze dne 19.8.2011 přímo na necenzurovaných stránkách Hýlov sobě www.hylov.webnode.cz

Pokud někoho z Vás naše cíle oslovily, rádi Vás přivítáme ve svých řadách. Kontaktní mail: vzdyoneconavic@seznam.cz

Vyhledávání