Definovat, řešit...

Reakce města na otevřené zasedání Osadního výboru

16.05.2011 22:59

Dnes dorazila první a lehce neformální reakce vedení města na projednávané body posledního zasedání Osadního výboru Hýlov. Myslím, že čekat na oficiální verzi není vůbec nutné, vše podstatné je totiž řečeno jasně a srozumitelně: 

 

 

Osadní výbor Hýlov – vyjádření k připomínkám vzneseným na jednání osadních výborů s radou města 21.3.2011 a jednání osadního výboru 22.4.2011

 

Milý pane Veselý, milý osadní výbore!

 

Úvodem neformálního dopisu, který předchází oficiálnímu usnesení rady si dovolím za svoji osobu poděkovat za přijetí na jednání osadního výboru dne 22.4.2011. Účast 4/5 rady ukazuje na to, že je pro nás názor občanů důležitý. Naše obavy z nevlídného přijetí se nepotvrdily a jsme tomu rádi. Příště se pokusím přijet jinak než autem, abych mohl setrvat i na neformální část, přeci jen 4 nealko piva  jsou více než dost.

Ale nyní už k předloženým bodům:

1.       Daňový koeficient Hýlova. Hýlov i centrální část Klimkovic má stejný koeficient, Josefovice mají slevu. Není tedy pravdou, že máte vyšší daně než centrální část, máte stejnou. Myslím, že je to správné, přeci jen jste na tom lépe než Josefovice (dopravní obslužnost, lokalita…).

 

2.       Měření rychlosti – semafor. Viz bod 3.

 

3.       Přechod pro chodce u Hasičů. Rada uložila HTO zajistit projekt výstavby přechodu s cílem nesepsat důvody, proč to nejde, ale jak to půjde. Pravděpodobně se nevyhneme několika centimetrům Potěmkinova chodníku, který nebude nikde končit, ale doufám, že to lidem vysvětlíte. Neboť přechod může být pouze z chodníku na chodník.

 

4.       ETS vodárna – vyzvali jsme SmVak / OVaK k zajištění nepřerušované dodávky pitné vody i v době, kdy vypadne zdroj el. energie. Pokud nebudeme úspěšní, rada přesune prostředky na nákup elektrocentrály s automatickým startem z rezervy města.

 

5.       Autobusová zastávka směr Hýlov – podněty občanů se sbírají, rozhodli jsme se počkat i na vyhodnocení letních měsíců. Pokud převáží názor na změnu, jsme připraveni zastávku případně předělat tak, aby vyhověla požadavkům na větší krytí z čelní strany a nástup kočárků a vozíků. S architektem i prováděcí firmou konzultováno, je možné.

 

6.       Parkování vozidel na chodníku – toto je parketa osadního výboru, k dispozici máte PČR, která je každou středu v Klimkovicích. Fotografická dokumentace je podle rozhodnutí Ombudsmana dostačujícím důkazním materiálem, dle mého názoru je ale ještě strašnějším odstrašujícím materiálem pro potencionální přestupkáře. Osobní zkušenost občanského sdružení Čisté Klimkovice se zveřejněním fotografií čmoudících komínů je pozitivní. Webové stránky máte, rovněž je k dispozici galerie na oficiálních stránkách města.

 

7.       Parkoviště u Rašků – zde bylo ze strany osadního výboru učiněno rozhodnutí, že navrhnete řešení.

 

8.       Hřiště u Rašků  - rada z pochopitelných důvodů rozhodla neposkytnout příspěvek soukromému majiteli restaurace. Leč mimo protokol dáváme za příklad jiné spolky, které založily občanské sdružení a požádaly o příspěvek a bylo jim vyhověno.

 

9.       Prodejna na Hýlově – zde jsme nezaujali žádné stanovisko, protože se nám to nějak nepozdává. V plánované polyfunkční výstavbě Kondominia je několik prodejen, včetně večerky.

 

10.   Vláček na Hýlov - to jsme vysvětlili ústně, v červnu budeme vědět více a budeme Vás informovat. Stále platí to, že na provozovatele se vypíše výběrové řízení a vše bude provozováno ve spolupráci s lázněmi.

 

Věřím, že budete s našimi kroky potěšení a těším se na další spolupráci.

 

Ing. Jakub Unucka

Vyhledávání