Definovat, řešit...

Motokros na Hýlově...

16.08.2011 23:58

Na zasedání Rady města dne 21.3.2011 a na zasedání Zastupitelstva města dne 15.6.2011 jsem jménem Osadního výboru Hýlov upozorňoval na dlouhodobý problém, a to na provozování motokrosu v oblasti sanatorií na Hýlově a v okolí. Dne 10.7.2011 (neděle) jsem si v době cca 8 - 10 hod. dopoledne provedl malý průzkum a napočítal jsem celkem 8 různých motokrosařů na silných speciálních strojích, kteří křižovali, mimo jiné, lázeňský park a ohrožovali tak turisty, lázeňské hosty a cyklisty, zejména po trase Mexiko –  Rakovec – Mezíhoří – Údolí Polančice a vnořovali se následně nepravidelně do přilehlých polí, luk a lesů. V minulosti, na mé mnohačetné žádosti, bývalé vedení města provedlo jednu jedinou, bohužel prakticky bezúspěšnou akci, a to za účasti Policie ČR a Celní správy ČR, dne 25.5.2008 (!).

 

Domnívám se, že tak není v dostatečné míře zabezpečena státní dozorová činnost na úseku ochrany a tvorby životního prostředí, vodního hospodářství a zemědělství. Není tak řádně vykonávána  státní správa na úseku ochrany přírody a krajiny, lesního hospodářství, ochrany ovzduší, odpadového hospodářství, vodovodů a kanalizací, ochrany vod včetně speciálního stavebního úřadu pro vodní díla, zemědělství, ochrany zemědělského půdního fondu, myslivosti, rostlinolékařské péče a na úseku zvláštních vod včetně lázeňských míst.

 

Proto Osadní výbor poslal 13.7.2011 žádost o sjednání nápravy, a to adresovanou panu starostovi města Klimkovice, dále pak na vědomí Magistrátu města Ostravy, odboru ochrany životního prostředí, Městskému úřadu Bílovec, odboru výstavby, Krajskému úřadu MS kraje a AquaKlimu s.r.o..

 

Reakce města Klimkovice přišla 21.7.2011 a byla bezzubá, typu že jsou bezmocní, nemají žádné pravomoce a ani kompetence tento problém řešit. Byť jim to není lhostejné (!) a že to dle možností projednají s Policií ČR. Každopádně, okamžité řešení nepředpokládají.

 

S tímto názorem (očekávaným) se rrrozhodně nesmířím a nemyslím si, že se nedá nic dělat. Ostatně, nakonec se ozval i Magistrát města Ostravy a nařídil ústní jednání na toto téma. Zdá se, že ani AquaKlimu věc není lhostejná a rýsují se povzbudivá jednání. O dalším vývoji Vás zde budu informovat. Občané, bděme a nenechme si s... na hlavy!!!!

Vyhledávání