Definovat, řešit...

Koupaliště, zvláštní vývoj...obyvatelé by do toho neměli kecat...

26.03.2010 08:12

Níže uveřejňuji plné znění článku Občanské iniciativy (dále jen "OI"), původně směřovaného do nejbližšího Zpravodaje, kterým chtěla OI informovat občany Klimkovic o tom jak pokročilo jednání o koupališti. Jelikož pan starosta, při osobním jednání s OI, odmítl tento článek ve Zpravodaji zveřejnit, OI mě požádala o jeho uveřejnění zde. Dle sdělení pana starosty je důvodem neuveřejnění článku to, že v něm OI zve občany Klimkovic na jednání zastupitelstva a OI o koupališti dne 7.4.2010 v 16,00h na radnici. OI je toho názoru, že právě na tomto jednání, které je k výše uvedené věci svoláno, by měla být dána občanům možnost vyjádřit svůj názor a zároveň byli seznámeni s názory reprezentace / zastupitelů města.

 

Soubor ke stažení je umístěn ZDE **

 

Plné znění článku:

 

Vážení spoluobčané*,*

Jak jistě víte z našeho předchozího článku, resp. z informací o jednání zastupitelstva, již od léta loňského roku jedná naše sdružení občanů s názvem Občanská iniciativa (OI) za zachování a rekonstrukci koupaliště v Klimkovicích se zastupiteli města a zejména s členy rady o tom, jak se v budoucnu naloží s naším městským koupalištěm.

Bohužel je stále v platnosti rozhodnutí zastupitelstva z 18.3.2009, které umožňuje po pořízení změny Územního plánu v místě koupaliště zahájit v tomto prostoru výstavbu domů s výškou do tří nadzemních podlaží, i když víc než 500 občanů Klimkovic, Hýlova a Josefovic podpořilo svými podpisy petici - žádost za  zprovoznění  městského koupaliště.

 OI trvá na revokaci tohoto usnesení s tím, aby byla stále zachována  možnost rekonstrukce koupaliště na jeho původním místě.

Dne 3.9.2009 proběhlo pracovní jednání mezi OI a zastupitelstvem města (ZM), kam jsme pozvali provozovatele koupališť v Hradci nad Moravicí (provozováno městem) a Staré Bělé (provozováno soukromým podnikatelem), kteří s věcností potvrdili, že obě tato koupaliště z dlouhodobého pohledu a při správném hospodaření provozují bez provozních ztrát.

Z pohledu již vybudovaných objektů a blízkosti pramene pitné vody by rekonstrukce (následně jeho provoz) koupaliště nebyla zdaleka tak nákladná jako vybudování nového koupaliště na zcela jiném místě, jak bylo na tomto jednání některými členy rady města (RM) navrženo. Tento taktický návrh RM považujeme, z pohledu toho jak těžké finanční období čeká město v příštích letech ( náklady města na rekonstrukci kanalizace) jako prakticky nerealizovatelný.

OI předala zastupitelům tyto požadované návrhy:

-          jak profinancovat rekonstrukci pomocí dotací Evropské Unie přes výzvu Regionální rady Moravskoslezského kraje ( ROP).

-         možnost profinancovat rekonstrukci komerčním investorem

     ( firmou BERNDORF BÄDERBAU )

-         jak využit areál městského koupaliště do zahájení rekonstrukce bazénů pro volnočasové aktivity občanů města.

Jsme přesvědčeni, že areál po provedení bezpečnostních úprav (ohrazením van a dalších opatření) a nenákladné opravy či dostavby sportovišť, lze neprodleně otevřít jako sportovně rekreační areál pro děti, mládež a širokou veřejnost k celoročnímu užívání (doposud je zpřístupněn pouze průchodem přes přilehlou restauraci v její provozní době).

         Uvědomujeme si, že vše nelze realizovat ihned, ale udělejme v začátku to, co realizovat lze i bez velkých finančních prostředků.

Dne 7.4.2010 (středa) v 16,00 hod. svolává RM další jednání mezi OI a ZM o budoucnosti koupaliště. Toto jednání se bude konat v zasedací místnosti zastupitelstva ve druhém patře radnice a je otevřeno pro všechny občany, kteří chtějí přispět svým věcným názorem, resp. nápady k podstatě věci.

Věříme, že se nám podaří naše zastupitele přesvědčit o správnosti našich úvah, o potřebě opět zprovoznit městské koupaliště a že nejen současné, ale zejména nové zastupitelstvo, vzešlé z nadcházejících podzimních komunálních voleb, bude mít možnost naplnit vůli občanů v této věci.

 **

Podklady OI pro jednání ve středu 7.4.2010 - II.poschodí radnice, najdete přes vyhledávač na webových stránkách HÝLOV SOBĚ resp. https://hylov.webnode.cz/novinky/ . Tímto bychom chtěli poděkovat Osadnímu výboru Hýlov za jeho vstřícnost při informování klimkovické veřejnosti.

 

Občanská iniciativa za zachování a rekonstrukci koupaliště Klimkovice  

 

 

 

 

 

Vyhledávání