Definovat, řešit...

EMISE a názory občanů...

14.03.2013 21:31

Pestrá paleta názorů občanů na návrh "nízkoemisních zón" z posledních dní (publikuji na četné žádosti), jistě si každý najdete ten/ty, který/é Vám mluví z duše... :)

 

  1. Jedna diktatura vystřídala druhou. Předhazuje se nám že si můžeme dělat co chceme, jet kam chceme ale už nám určují i jaké žárovky smíme/nesmíme kupovat.. do střední a východní Evropy se vozí potraviny s kdoví čím (však oni to ti komouši sní). Přijde doba kdy nám začnou diktovat i jaké oblečení se bude moct nosit, co si myslet a co říkat...
  2. Dej debilovi funkci a on vymyslí lejstro. Holt ČEZká zločinecko-vyděračská republika.
  3. Kravina jak se patří! Opět jsme pozadu a ještě blbě. Stejnou věc mají v Německu, nicméně po mnoha letech zjistili že to k ničemu není, protože se ovzduší ve městech vůbec nezměnilo a tak uvažují o tom, že to zruší. U nás ale s velkou slávou to chceme zavádět... Proboha, to se vážně nepoučili z těch ekoteroristických opatření typu solární energie, řepka do nafty apod. hovadin, které jen stojí lidi peníze a vůbec k ničemu nejsou...?
  4. Já bych nejprve zakázal obce, pak kraje, pak stát a pak evropskou unii. Celý proces bych stihnul za půl dne a odpoledne bych se jel svobodně projít někam do hor ...
  5. Jedna technická. Emisní známka je povinná. Nemusí být přeci zelená a tak by mohli při  emisním měření dávat takové barvy známek které jsou vymyšleny pro ty zóny, ale to by si zřejmě ten dotyčný co pro to lobuje z tohoto postupu kapsu nenamastil.
  6. Takže místo toho, abych ujel 10km a vytvořil x škodlivin, tak ujedu 30km objížďkou a vytvořím xx škodlivin. Logické.
  7. V Ostravě je to výsměch skutečnému problému. Ale komíny fabrik, to je jiná liga. Těm nikdo žádné omezení a úroveň emisí nenařídí. Kdyby tohle bylo v pořádku, mohly by se po městě prohánět trabanti.
  8. Chápu. Jen je mi nejasné proč bych měl za tu barevnou plaketu ještě platit ?
  9. Opět další, uměle vyrobený prostor pro korupci a úplatkářství. Už by mohli s tou ekologií jít do háje, to je zelená energie, obnovitelné zdroje, ekologická daň na uhlí,auta,odpady a já nevím co ještě. My platíme jak mourovatí a peníze mizí neznámo kde, aniž by se pro ekologii skutečně něco dělalo.
  10. Yes. Po šrotovném další užitečný počinek. Jako další krok bych navrhnul opatření, podle kterého musí mít každé vozidlo v názvu buď "Š", nebo "W". ))))))) Ať dostane Germán pořádně nažrat))))))))) Zdravím všechny motorkáře - hl enduráky.
  11. To budu chtít vidět ty lidi co jezděj do práce dieslama vyrobenejma před r. 2006. Jsou díry, kde jede autobus ráno do města a večer zpátky, to v tom lepším případě, v tom horšim nejedou vůbec a lidi jsou vodkázaný na auto. Z průměrný mzdy která je    v Čechách cca 10 000, si koupěj leda tak kolečkový brusle aby mohli dojíždět. Kterej kre.tén zas vymyslel takovou krávovinu?
  12. Ani zdaleka mi nevadí staré kouřící motory, tak jako vypatlaní sousedi topící pet lahvemi hnědým uhlím, či jinými podobnými jedy.
  13. Tak konečně obyvatelé vymění staré felicie, škodovky a další rozpadající se vozidla, která mají čistě z nostalgie. Zakázal bych jezdit vozidlům starším 5 let, jelikož technologie jde tak kupředu, že i pět let staré vozidlo je potenciálně velice nebezpečné. Navíc, pořízení nového vozidla je v dnešní době otázka 6-měsíční práce.
  14. Ale o elektromobilech ne a ne slyšet! Ropné monopoly svůj byznys drží pevně na uzdě! Komu víc záleží na zdravém ovzduší hm?"
  15. Jen ekologické kecy, Ono to s emisemi u nových vozidel je trochu jinak než se říká. Samotné měření emisí je v takovém režimu v jakém ve skutečnosti ty motory nikdy nejezdí. Kdyby emise měřili za normálního provozu tak je vše jinak. Opět se na tom pouze přiživuje byrokracie úředníků EU a prodejci a výrobci aut.
  16. ...prodeje nových vozidel poklesly, tak zapracovalo loby prodejců a akcelerátor se za nějaké všimné našel!!! Když se chce, tak všechno jde. No a můžou vymýšlet co půjde dál na řadu npř.: daň z kompostéru,  padajícího listí za úlet z pozemku, krbu, grilu, zahradního altánku, balkónu, sušáku na prádlo, z parkování v obytné zóně a mnoho dalších radostí, které již v některých státech existují!!! Akorát mají mnohonásobně větší příjem!!! Ještě můžou dlouho vymýšlet jak dostat prachy od lidí tiše přikrádat a dobře vypadat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  17. Ekologická a automobilová lobby, nic jiného. Už neví jak by "podpořili" prodej nových aut do stranických kapes. Jen ať si to má obec zkusí. A Klimkovice nejlépe hned, uvidíme alespoň kdo bude jezdit do těch jejich lázní...a většina aut s EURO3 a vyšším je naprostý ekologický nesmysl, protože pochybuji, že tohle zavedou např. v Polsku pro traktory a zplodiny jdou přes hranice. Zdravotní taky, protože mikročástečky jsou mnohem nebezpečnější než bez těch jejich eur, protože se dostanou všude, jen o tom tiše mlčí, a bohužel i ekonomický, protože je to jen další nesmysl snižující konkurence schopnost vůči státům kde na to vysoce kašlou. A přijde doba, kdy na tyhle nesmysly brzy už vůbec nebude ani kačka a auto s EUR 4 a vyšším mi nesmí do baráku.
  18. V Britanii samozrejme zadna omezeni nejsou (az na vyjimky, napr.centrum Londyna). Resi se to vysi silnicni dane. I tady jezdi letita auta, ale neomezuji je. Kazde auto starsi 3 let musi kazdy rok na technickou. Cim je auto starsi, ti vyssi plati silnicni dan. Lze platit rocne (lacinejsi) nebo pulrocne.
  19. Aby dotovali ty co si koupí auta na plyn či hybridy aspoň na zákonném pojištění, tak jak je to ve vyspělých zemích normální, tak to raději některým zakážou jezdit do měst.
  20. Divím se, že tady ještě nikoho nenapadlo že se ty plakety prostě sfalšujou a bude to. Jsme v čechách, tak ať si zakazujou, stejně jim to bude na ho.no
  21. Chápu. Jen je mi nejasné proč bych měl za tu barevnou plaketu ještě platit ?
    Nechápete :)) - Kdyby jste chápal tak pochopíte ze jde o to jak vyždímat z lidi další "love".
  22. Kdyby nebyl rozkradený celý stát,tak jezdíme všichni v nových autech a do práce chodíme 3 dny v týdnu ale protože je tady banda nenažranců,tak na obyčejné lidi zbývá jenom práce a bída a sypání peněz do černé díry.
  23. Tak jsem si vzpomněl na výrok V. Klause z počátku devadesátých let,tehdy ministra financí, že přechod k tržnímu hospodářství bude ukončen, až lidé přestanou jezdit soukromými auty a začnou prodávat chalupy a chaty.Tak už snad je to blízko.
  24. Další hňupovina odborníků, nazvaných "vláda" s heslem: Pod vedením EU do pekel na věčné časy a nikdy jinak
  25. Pošlete kamiony tam kam patří-na koleje a přestaňte tahat zboží z východu na západ a zpět a totéž ze severu na jih a zpět.
  26. Můj příspěvek sice není k autům, ale k ekologii. Odstěhoval jsem se do vesničky, kde není vodovod, kanalizace, plyn. Vybudoval jsem nepropustnou jímku za 150.000 Kč, a veškeré odpadní vody do ní svedl. Tedy v pořádku. Objem je 12m3, takže jsem vyvážel 2-3x za rok. Pak přišli z úřadu a rozdali nám pokuty, že nemůžeme doložit likvidaci, kterou nikdo nepožadoval. Samozřejmě se vyváželo díky hospodařícím zemědělcům na jejich pole. Podle nového, pod pokutou musíme vyvážet maximálně dvouměsíční odpadní vody a to do čističky. Přesto, že mám velkou jímku a cena za dopravu je 1500 Kč/ 1vyvezení. To znamená 6x do roka. Takže naše náklady jsou 9000kč/rok a to obnáší mnohonásobek vodného a stočného třeba v Praze, kde mají zajištěnu vodu a také její kvalitu, což my ve studních nemáme. Porušení je pod sankcí 50000Kč. Je to normální ? My můžeme za to, že tu není kanalizace ? Krom toho na okrese nejsou ani kapacity na čističkách a nikoho to nezajímá. Stejně tak platíme ekologickou daň za to, že topíme na tuhá paliva. A ještě jedna perlička. Lidé, kteří vybudovali čističku, musí 2x do roka děla rozbor za 2000-Kč a pokud nezískají povolení vypouštět vyčištěnou vodu na svůj pozemek, tak musí také vyvážet do čističky. Ať žije ekologie za každou cenu !!!
  27. Štítky na barák,štítky na auta,dálniční známky co nevidět už i na silnice 1 třídy i když platíme silniční daň .Za co ještě budeme platit?Snad ještě známku na zadek že nemáme větry. Kdy už se konečně sejdeme v Praze a naházíme je do Vltavy?
  28. "Naše snaha je, aby obec byla nadána širokou kompetencí a mohla na svém území rozhodnout, jaké podmínky zvolí," konstatoval Chalupa. --- A pak uz jen hradby a na noc zavrit branu. A pres den na ni dejte seznam, ktere rasy, nabozenstvi tam smeji, zda homosexulni pary, ochmelkove, volici kterych stran a kdo ma rad starostu.
  29. Měl jsem Favorita pickupa jako služební. Musel jsem platit navýšenou silničnín daň. Pak jsem koupil jiné auto, které splňovalo podmínky EURO 2 a měl jsem mít naopak slevu, ovšem bylo mi řečeno, že už platí EURO 3, takže plná silniční daň. Teď jsem musel zaplatit při převodu ekologickou daň, že nemám na nové auto, abych mohl jezdit. Podle tohoto nového zákona jsem tedy platil zbytečně ekologickou daň (to mi jí vrátí?) a když pojedu po silnici skrz město, kde bude omezení pro moje auto, tak pojedu přes pole? A to uvažují o zavedení silniční známky i na silnice I a II třídy. Zdá se, že naše zákonodárce napadl nějaký virus. Koneckonců je na hlavu, že platíme ekologickou daň za elektřinu. Když chtějí čisté ovzduší, tak ať jdou po těch zahraničních firmách, které zamořují nejvíc, třeba v Ostravě.
  30. Na majitele kteří při koupi staršího vozu zaplatili ekologickou daň by se mělo pohlížet jako na bezúhonné.Máte pravdu,že to co u nás padá z parlamentu,je pro obyčejného člověka k nepochopení.Opět se podkopávají nohy normálním lidem,kteří toho pro stát udělají rukama víc,než politici a státní manažeři svými zadky,pevně vtisknutými do vypolstrovaných křesel.Jsem zvědavý co bude,až někoho napadne,že táboráky v chatových osadách spalují kyslík a znečišťují ovzduší.Třeba bude na každý táborák emisní povolenka,nebo nějaký paušál pro celou osadu s maximálním daným počtem zapálení.Při jehož překročení bude pořádné penále.
  31. Uz me ty zlodejiny vladnoucich stran fakt s.e...u! Kdopak asi zase rozkrade prachy za ty plakety? To zase bude nejaka velka domu, jako mito za kamiony kapsi. Ty poziraj vic jak 90% z celkove vybranyho mita. Dobitek. Kdyz pominu fakt ze normalni lidi z obci musi za praci dojizdet autem, proto ze obsluznost je mizerna a na nove auta sotva vydelaji za tu almuznu co za tu praci dostanou. Je mi s politiku na zvraceni! Fakt je potreba uz ty zlodeje vypraskat!
  32. Tento zákon bude opět ruinovat nízkopříjmové skupiny občanů, kteří už dnes nemohou vyjít se svými příjmy. Ale asi presně o tohle této vládě korupčníků a gaunerů jde!!!
  33. Ekologie vychází z: biologie, meteorologie, klimatologie, geologie, geografie, fyziky, chemie, antropologie, lékařských věd (hygiena), ekonomiky, práva, historie, psychologie, technických věd. Doporučuji podrobně prostudovat výše uvedené a dojdete k závěru, že můžete jezdit v čem chcete když máte technickou.
  34. Taková opatření jsou dvousečná. Řekněme, ze se výši obměna. Ale tím se zvýší i produkce odpadu.
  35. Aby to bylo spravedlivé mělo by to platit i pro chodce, kdo si dá k obědu hrachovku, bude mít domácí vězení, protože nesplní emisní limity.
  36. To jste ještě nepochopili že se vůbec nejedná o ovzduší.Auta se neprodávají tak jak si to automobilky představujou tak zalobovali a politici jim to za větší obulus odsouhlasí.Vemte si že u nás je ekonomika postavená na výrobě aut. Pokud se nebudou prodávat tak ekonomika zkrachuje.
  37. Možná by stačilo kdyby STK plnila svou funkci a nepouštěla do provozu za úplatek kdejaký vrak! Speciálně staré náklaďáky co člověk běžně potkává kouří jako lokomotiva! ----- Jde o to,že ty staré náklaďáky,jako třeba stará Avia, mohou kouřit,protože se mu měří emise podle předpisu jaký byl když to auto bylo vyrobeno,takže EURO 0.Ale kolik jich ještě jezdí?! že tak moc ohrožují životní prostředí,že se musí zakázat! Tady jde o něco úplně jiného.
  38. "V příštích dvou letech s daněmi nehneme, slíbil Nečas."
    Pochopil jsem správně? Nebudeme hýbat, ale vytvoříme nové a cco nejbizardnější. Učit se máme kde, stačí se zeptat v bankách a spořitelnách.
  39. Straší nás ekologií...Když jim jde o ekologii, tak ať dávají emisní známky na lodě, lokomotivy a letadla. To jsou největší producenti škodlivin. Samozřejmě ekologická náročnost na výrobu jednoho nového auta je větší než provoz starého i třeba desetiletého. Ale o tom se nepíše a také se nikde nedočtete kolik vlastně emisí vyprodukuje motor letadla nebo zaoceánské lodě a přitom jejich spotřeba paliva je obrovská. Stačí se jen podívat jak čoudí lokomotiva když se vlak rozjíždí ze stanice. Perou nám do hlavy bludy, jde jen o podporu výroby nových aut.
  40. To už zavání těžkým terorem. Tentokrát pod rouškou takzvané ekologie, z které se čím dál víc dělá jen ten nejsprostší byznys.
  41. Zajímalo by mě,kde berou údaje pro svoje statistiky. Jestli jsem počítal dobře, tak auta, který dohromady najezdí 14% z celkového počtu ujetých km, vyprodukují 90% všech emisí! To přece nemůže nikdo myslet vážně, to potom některá vozidla musí snad produkovat kyslík.
  42. Pan Nečas a pan Chalupa by se měli spíše zaobírat tím, proč se začalo ve velké míře kouřit z komínů!!!! PROČ!!!!!?????PROSTÁ ODPOVĚĎ-NEUSTÁLE SE ZVEDAJÍ CENY ENERGIÍ A PLYNU!!!!!auta za toto vůbec nemůžou a nedovedeme si představit,že bychom měli zákaz vjezdu do obce ve které bydlíme!!!!!
    HNUSOTA a opravdu vy tam nahoře udělejte něco s cenami plynu aby lidé nemuseli topit škodlivými palivy a udit z komínů na celou obec-město!!!!!!
  43. A občany starší 90. let budou moci obcí pověření občané střílet dle místní vyhlášky. To, co se tu děje začíná být neuvěřitelné.
  44. Tak to se brzo můžem dočkat že na kole ve městě bude moct jezdit jenom s koly která mají osmikolečko.A v liché dny na kolech červené modré a bílé barvy.Sudé dny jen zelená a žlutá kola.Ostatní budou mít vjezd zakázán.Tady nepropouštěly jen věznice,ale i blázince.
  45. Velice snadno se udělá podobná blbost, aby ekoteroristé drželi pusu. Ale zakázat nějakému šílenci ,ať netopí dětskými plínami nebo pet flaškama neumíme.
  46. No to je demokracie, v USA není povinná ani STK, každý je za své činny zodpovědný.
  47. Tak si všetci kúpime kone.Tý inteligenti v tej vláde sa ale museli dlho hľadať kým sa tam všetci zišli.Najhoršia zrážka je z blbcom.Mám pocit že sa poslednou dobou s nimi zrážam čoraz častejšie.
  48. Mám starého klepáka a s emisema jsem neměl problém v době nafty bez biosložky. Po jejim zavedení jsem taktak emisema prošel. V Německu jsem si koupil za drahé peníze opět naftu bez bio a opět jsem bez problémů prošel emisema. Chyba není až tak v motorech, ale v tom co do nich lijem!!!
  49. Ježíši. Tak to má opět hodnotu! :-)
  50. Cokoliv vzejde z této vlády, nedobré jest.

 

 

 

 

 

 

Vyhledávání