Definovat, řešit...

Realizace cvičné golfové louky se komplikuje...

12.04.2010 16:45

Na dubnovém zastupitelstvu by se měla projednávat aktuální situace kolem uvažované cvičné golfové louky:

Útvar hlavního architekta Magistrátu města Ostravy jako pořizovatel územně plánovací dokumentace města Klimkovic projednal a připravil ke schválení návrh zadání změny č. 20 Územního plánu města Klimkovic a zaslal podklad ke schválení v Zastupitelstvu města Klimkovic obsahující následující dokumenty:

-         Návrh usnesení zastupitelstva o schválení výše uvedeného návrhu zadání změny

-         Důvodovou zprávu obsahující textovou a grafickou část předmětného návrhu zadání  změny včetně vyjádření dotčených orgánů státní správy aj.

Jedná se o změnu pro pozemek parc. č. 4717 v k. ú. Klimkovice z nezastavitelného území zóny „zemědělská krajina“ na zastavěnou část obce zónu „cvičná golfová louka" podle návrhu vlastníka předmětného pozemku. Změna si vyžádá vynětí 16,7 ha pozemku ze zemědělského půdního fondu. Proto Krajský úřad MSK ve svém vyjádření upozorňuje, že z hlediska zájmů ochrany zemědělského půdního fondu zde může dojít ke střetu zájmů. Dále krajský úřad požaduje, aby v dalším stupni řešení změny bylo zpracováno vyhodnocení vlivů záměru na životní prostředí.

Zastupitelstvo města odsouhlasilo pořízení této změny dne 17. června 2009 (usnesení č. 16/223.1) s podmínkou, že v lokalitě nebudou vybudovány pevné stavby spojené se zemí včetně parkovacích míst. Tuto podmínku města pořizovatel do předloženého zadání změny nezapracoval, pouze v bodě i) požadavky pro řešení hlavních střetů zájmů a problémů v území mimo jiné stanovil cit. : „stanovit regulační podmínky s ohledem na ochranu krajinného rázu ve smyslu § 12 zákona č. 114/1992 Sb., zejména index zástavby (tj. % zastavitelnost ploch včetně ploch určených pro zeleň) a u ploch pro související vybavenost stanovit regulativy funkčního a prostorového uspořádání včetně výškové, plošné a objemové regulace zástavby“.  

Takto formulovaný požadavek je neúplný, neboť jasně nestranoví výše uvedenou podmínku města.

Schválení návrhu zadání změny je v kompetenci zastupitelstva města.

Hospodářsko technický odbor MěÚ Klimkovice upozorňuje na skutečnost, že se jedná o objemný materiál, který je celý k dispozici k nahlédnutí na zmíněném odboru.

Vyhledávání