Definovat, řešit...

Benefica a.s. Praha opět na tapetě. Získá 60 000m2 hýlovské hroudy?

12.04.2010 16:55

Na dubnovém zastupitelstvu se objeví zástupci Benefica a.s Praha a budou se snažit získat z orné hýlovské půdy stavební parcely. Pro jejich záměr musí hlasovat

9 zastupitelů. Vím, že většina z Vás ví, kteří to jsou...a vy ostatní...přijďte si je prohlédnout...

Zastupitelstvo města Klimkovice odsouhlasilo dne 17. září 2008 usnesením č. 12/169.5 pořízení změny č. 17.3 (Beneficia a.s. na Hýlově) Územního plánu města. Rada města Klimkovice obdržela dne 15. června 2009 žádost podepsanou 100 občany města Klimkovice, ve které je požadováno o revokaci výše uvedeného usnesení zastupitelstva. Rada města se žádostí občanů zabývala a předložila požadavek občanů nejbližšímu zasedání zastupitelstva města k projednání a rozhodnutí. Zastupitelstvo města požadavek občanů projednalo a v souvislosti s probíhající změnou č. 17.3. územního plánu požádalo, aby pořizovatel, kterým je pro město Klimkovice útvar hlavního architekta Magistrátu města doplnil informaci o nemožnosti využít již vymezené zastavitelné plochy a potřeby vymezení nových zastavitelných ploch. Do doby doplnění zastupitelstvo rozhodlo projednání zadání změny Územního plánu města Klimkovic č. 17.3 odložit.

Hospodářsko technický odbor MěÚ Klimkovice upozorňuje na skutečnost, že zrušením stavebních uzávěr (na jaře 2009) již stávající územní plán disponuje dostatečným množstvím vhodných ploch k souvislé zástavbě. Jedná se o plochy, které jsou více než území změny  č. 17.3 připraveny k této zástavbě, např. možností vyřešení odkanalizování území, navazují na stávající komunikační síť, přirozeně vyplňují nezastavěné části města.

Vyjádření pořizovatele územního plánu, které město v této věci obdrželo:

 

část 1

img075.pdf (707,2 kB)

 

část 2

img076.pdf (691 kB)

 

    

Vyhledávání