Definovat, řešit...

20.7.-24.7.2010 Setkání mládeže

12.06.2010 16:19

TZ.doc (35,5 kB)

 

9. Mezinárodní setkání mládeže v Klimkovicích

 

(20.7. –  24.7.2010)

 

 

Mezinárodní setkání mládeže je společnou každoroční akcí dětí z různých zemí Evropy, z partnerských měst. V létě roku 2010 bude tuto akci pořádat město Klimkovice - budeme hostit a připravovat program pro 132 dětí ve věku 13 - 17 let z Portugalska, Španělska, Francie, Itálie, Německa, Rakouska, Slovenska, Polska, Holandska a děti z Klimkovic, dále cca 20 členů delegací z partnerských evropských měst. Ubytování, stravování a veškeré zázemí pro děti bude poskytovat místní základní škola, program bude zaměřen na pohybové aktivity, poznávání Moravskoslezského regionu, ale hlavně poznání dětí navzájem. Samotné děti se aktivně zapojí do svého programu, v jehož rámci např. mimo jiné prezentují svá města, své země, zanechávají svůj odkaz Klimkovicím. Součástí každé skupiny jsou i delegáti z daných partnerských měst, pro které je rovněž připraven poznávací a společenský program.

Jak ukazují zkušenosti z minulých let, pro zúčastněné děti mají tato setkání velký význam ať už po stránce jazykové - dorozumívacím jazykem je angličtina, nebo po stránce sociální. Děti poznávají zvyky a kulturu jiných zemí, během pobytu mohou pozorovat jinou mentalitu u svých vrstevníků, zároveň zjišťují, kolik mají navzájem společného, překonávají tak přirozený ostych a bariéry. Cílem celého projektu je přiblížit dnešním mladým lidem Evropu jako jejich domov, ztratit zábrany při kontaktu s příslušníkem jiného národa. Děti budou během pobytu neustále spolu – budou ubytováni v jedné budově, sdílejí a hlavně tvoří spolu program, který je pro ně navržen v hrubých rysech. Účastníci setkání se spolu musí každodenně domlouvat na společném postupu, na programu každého dne. Pro pracovní tým je tento systém mnohem náročnější než předložení hotové varianty programu, ale naším cílem je přimět tyto původně cizí lidi spolu komunikovat i řešit různé úkoly. 

 

 

O čem bude 9. ročník Mezinárodního

 

setkání mládeže

 

1. den -20.7.2010 - úterý

Příjezd zahraničních skupin, ubytování, prvotní info, večer oficiální uvítání starostou města, představení pracovního týmu, volná zábava.

 

2. den – 21.7.2010 - středa

Odjezd všech skupin – Pustevny, Lanové centrum Trojanovice, Aquapark Rožnov pod Radhoštěm. Večer sportovní hry v areálu ZŠ Klimkovice, diskotéka, promítání snímků z minulých setkání.

 

3. den – 22.7.2010 - čtvrtek

Návštěva Ostravy a jejich atraktivit – vyhlídková věž, hornické muzeum, technické památky, centrum Ostravy. Večer Geocaching v Klimkovicích s cílem na Myslivně – útok 1. Hulánského regimentu Merweldt, grilování, volná zábava v přírodě.

 

4. den – 23.7.2010 - pátek

Návštěva zámku Hradec nad Moravicí, HEY Park Tošovice, workshopy pro zájemce – badminton, keramika, hasiči. Návštěva Sanatorií Klimkovice, příprava Galavečera, večer Galavečer v Sanatoriích s atraktivním programem.

 

5. den – 24.7.2010 - sobota

Odjezd skupin.

 

 

Vyhledávání