Definovat, řešit...

17. zasedání Zastupitelstva očima J.Vargy

10.10.2009 01:22

1. Byl přivítán nový zastupitel, pan Bohumír Kaštovský. Potom byla volba nového radního. První 15 minut přestávka, protože se nedohodli, jaká bude volba, jestli tajná, nebo veřejná, prostě divadlo, nakonec byla tajná. Kandidáti byli p.Kaštovský a p.Gelnarová. Vyhrála p.Gelnarová - můj pocit: nemá tam co dělat a doufám, že už při příštích volbách nebude kandidovat.

 

2. Potom měl starosta proslov jak to je super a jak se jim daří na veřejných akcích, (viz. předání peněz do Jeseníka nad Odrou). Byl zveřejněn nový majitel lázni SRO Aquaklim. Potom se probíralo sezení s občany. Výsledek je následující: mělo by být 2 krát ročně a před každým zastupitelstvem 1/2-3/4 hodiny, no tak aspoň tak. Nadhodil jsem ať Klimkovice vybírají za parkování  na ulicích po 21 hodině. Zvedla se hodinová debata a skončilo to tím ať HTO vypracuje do půl roku podklady, jak by to mohlo vypadat. A hřeb veřejné diskuze: Urážky mezi p.Richtrem a p.Vimrem :-).

 

3. Kanalizace

Ta plánovaná schůze pro všechny občany v kině nebude, bude to podle ulic rozděleno do 4-5 etap a bude to na úřadě. Bude tam přítomen projektant. Starosta měl návrh, ať se občané podílejí na přípojkách - nevyřešeno.

 

4. Koupaliště

20.11.2009 bude pracovní schůzka zastupitelstva s občanskou iniciativou a mají předložit návrhy a dohodnout se, jak dál.

 

5. Benefika

26.8.2009 proběhla pracovní schůzka s architektem Vltavským. Ten prosazoval, ať nechají Benefiku vypracovat územní studii a potom ať zastupitelstvo rozhoduje. Zvedla se tam hodinová bouřlivá diskuze o tom, že není dost vody    a že je to malebná krajina, no a s iniciativy občanů tam byli jen 3 lidi, tak nevím, no ale hlavně že jsme byli na stejné lodi. Hlasovalo se o dvou návrzích. 1) nevyhovět žádosti občanů evokovat rozhodnutí z podzimu loňského roku. 8 pro 6 proti 2 se zdrželi, návrh neprošel 2) vyhovět žádosti občanů     o evokaci. 7 pro 8 proti 1 se zdržel, návrh neprošel. Potom se do toho pustil p.Husťák, ale úplně zbytečně, že chce, aby Benefika doplnila svoji žádost      o úřední vyjádření hlavního architekta kraje, co na to, a to bylo rázem 10 pro 2 proti 4 se zdrželi. Závěr: Aspoň, že to neprošlo dál a Benefika to musí zkoušet dál.

 

6. Územní plán města

zastupitelstvo odsouhlasilo nový územní plán města, který bude financovat krajský úřad. Občané mají možnost do roku 2011 nosit žádosti o změnu a o každé bude jednotlivě rozhodnuto, zda zapracovat, či nikoliv. Samozřejmě,          že Benefika se může přihlásit taky a také kondominium. Musíme si na to dát pozor.

 

7. Na základě předchozího rozhodnutí. Všem žadatelům o změnu územního plánu, byly jejich žádosti zamítnuty a prý, ať se přihlásí do nového územního plánu města.

 

8. Cesta na Horní části Hýlova, vedoucí od hlavní cesty, směrem k Raškům,     až dozadu k lesu, byla majetkem kraje. Kraj požádal o převod na město, cesta se schválila, je tedy majetkem města.

 

9. Potom už to byly takové věci finanční, typu převod peněz z bytového fondu    do rozpočtu ve výši 400 000 Kč, Nebo úspory v hodnotě 1 200 000 Kč a naopak zvýšení výdajů, v hodnotě 800 000 Kč. Nebo prominutí dluhu bytovému fondu     ve výši 650 000 Kč kvůli úřední chybě.

 

10. V rámci digitalizace a komplexních úpravách města došlo k převodu pozemků městu ve výměře 700 000 metrů čtverečních, docela maso.

 

11. Město si odsouhlasilo, kvůli úsporám, že darované pozemky městu nebudou znova naceňovat a budou vycházet z předešlé ceny, samozřejmě pokud bude reálná a nebude to podceněné.

 

12 Pak se tam řešilo, ať město vypracuje obecně platnou vyhlášku, že se bude  v neděli a v den svátku dodržovat klid sekání trávy a řezání na cirkulách a podobně.

 

KONEC

Vyhledávání